Visualiseren kan je helpen om je doel te bereiken. Of het nu gaat om succes, geld, een nieuwe baan, geluk in je relatie, of het bereiken van je ideale gewicht. Veel sterren, topsporters en succesvolle zakenmensen zweren er dan ook bij.

Geloof jij al in de kracht van visualisatie? Neem zelf de proef op de som en ga je eigen doelen visualiseren. Maak het jezelf gemakkelijk, door een moodboard te maken om je visualisaties bij te staan.

Visualiseren en voelen

De kracht van visualisatie gaat niet alleen om het voorstellen van zaken die je wilt bereiken, maar ook zeker om het gevoel dat deze beelden bij jou opwekken. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw huis wilt kun je je visualiseren dat de sleutels van jouw nieuwe huis je worden overhandigd. Dat beeld zal jou waarschijnlijk een warm en blij gevoel geven. Sterker nog, het beeld is waarschijnlijk sneller weg dan het gevoel dat het beeld oproept. Daardoor houd je dus langer vast aan het doel dat je wilt bereiken.
Belangrijk bij een visualisatie is dan ook om niet alleen met je ogen te kijken, maar met al je zintuigen. Doe als het ware alsof de situatie zich al voordoet en leef je helemaal in.

Een positieve instelling

Naast het visualiseren van je doelen draagt dat gelukkige gevoel ook zeker mee aan het behalen ervan. It’s all about mindset! Een gelukkiger mens zal meer succes boeken, simpelweg omdat hij of zij er vaak echt in gelooft dat iets zal lukken. Denk dus nooit in negatieve termen, maar denk altijd: “Ik kan dit”. Herhaal dit vaak genoeg en je gaat het vanzelf geloven.

Beelden waar je blij van wordt roepen dit gelukkige gevoel nog meer aan. Ook hier zie je weer dat de kracht van visualisatie dus zeker niet alleen in het voorstellen, maar vooral in het voelen ligt. Visualiseer dan ook niet alleen de doelen die je wilt behalen, maar ook andere situaties, mensen of plekken waar je blij van wordt. Deze beelden wakkeren je geluksgevoel aan en daarmee je positieve instelling.

Visualiseren met een moodboard

Niet iedereen is even goed in visualiseren. Maar knippen en plakken kan iedereen! Daarom is een moodboard een ideale manier om jouw doelen te visualiseren. Hiervoor heb je nodig:

  • een groot stuk karton in jouw favoriete kleur (of gebruik een canvas doek)
  • oude tijdschriften, plaatjes en foto’s van jouw doelen of afbeeldingen waar jij blij van wordt
  • een schaar
  • lijm

En nu aan de slag! Uit de tijdschriften knip je mooie afbeeldingen. Niet alleen van het doel wat jij wilt bereiken, maar ook van de dingen waar jij nog meer blij van wordt. Een mooi landschap bijvoorbeeld, de zon, een gezellige groep vrienden, etc… Ook kun je hiervoor foto’s gebruiken van de mensen waar je blij van wordt. Kreten als ‘gelukkig’, ‘liefde’, ‘gezondheid’ of wat er dan ook past bij jou en je doelen, kun je ook uitknippen of – printen.

Vervolgens plak je deze afbeeldingen en teksten op het stuk karton of canvas en je hangt het ergens in huis op waar je vaak langskomt, of op een plek waar je even stil kunt staan of zitten om er bewust naar te kijken.

Neem zo vaak mogelijk de tijd om naar je moodboard te kijken en te voelen wat deze beelden bij je oproepen. Een perfecte manier om je dag mee te beginnen, want wie wil z’n dag nou niet beginnen met een gelukzalig gevoel?

Gebruik jij een moodboard om je doelen en wensen te visualiseren?